Política

La justícia belga fixa per al 20 de febrer la nova vista per la demanda de Puigdemont i els exconsellers contra Llarena

A finals d’aquest any acaba el procés d’al·legacions escrites del cas en la via civil

La justícia belga ha convocat el 20 de febrer una nova vista per la demanda civil de l’expresident Carles Puigdemont i els exconsellers a Bèlgica contra el jutge instructor de la causa del procés, Pablo Llarena.

EL president i els consellers a l’exili van denunciar fa més d’un any el magistrat del Suprem als tribunals belgues perquè consideren que va violar la seva “llibertat d’expressió, els procediments judicials i la presumpció d’innocència” en la instrucció del cas de l’1-O i que els va afectar durant la seva estada a Bèlgica.

El litigi estava en fase d’al·legacions escrites des del març, però que acabava ara a finals d’any. De fet, al març la defensa de Carles Puigdemont va ampliar a l’estat espanyol la demanda contra Pablo Llarena i va estendre l’objecte del cas a les actuacions de Llarena com a jutge, després que Espanya decidís personar-se en el cas per defensar el magistrat.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.