Cinema

El llarg camí de Jesse

Aaron Paul, l’intèrpret de Jesse Pinkman en la sèrie de culte ‘Breaking bad’, visita Sitges just després d’estrenar ‘El camino’

L’intèrpret va recordar emocionat Robert Forster, que va morir divendres

“Vince Gilligan no va haver de fer absolutament res per convèncer-me, m’ho va plantejar fa dos any i li vaig dir que el seguiria fins a l’infern.” Aaron Paul va ser un dels protagonistes de la jornada de cloenda del Festival de Sitges, juntament amb Sam Neill, Dario Argento i els guanyadors del palmarès. L’intèrpret de Jesse Pinkman a la sèrie de culte Breaking bad va presentar El camino: una película de Breaking Bad, que narra els esdeveniments posteriors al final de la sèrie, en què el seu personatge sobreviu. El film es va projectar ahir a Sitges, un dia després de l’estrena mundial a la plataforma Netflix, que l’ha produït.

“El propòsit era posar punt final al personatge i donar resposta a la pregunta tan candent que ens feien els fans, sobre què li passa a Jesse –va explicar l’actor en una roda de premsa–. Vince Gilligan [creador de la sèrie i director del film] volia continuar explicant la història i és el que vam fer. Crec que realment és el final de història, tot i que fa sis anys vaig dir el mateix.”

El preu de la fama

Aaron Paul diu que deu una carrera a Gilligan i no li sap greu el preu de la fama que ha hagut de pagar. “Quan Netflix va adquirir la quarta temporada, la meva vida va canviar per sempre. Sortia de casa i tothom em coneixia, podria explicar anècdotes tot el dia. Suposo que és el preu de fama, però no ho canviaria per res del món, he pogut viatjar, promocionant pel·lícules, coneixent gent i estar aquí per explicar El camino.”

Aaron Paul no va estalviar paraules d’elogi al seu company de repartiment, Brian Cranston, una mena de pare en la ficció i en la realitat: “Brian va ser per mi el meu mentor, l’estimo fins a morir, ho he dit moltes vegades. És una de les persones més immadures i alhora més professionals a l’hora de treballar. Rodar amb ell Breaking bad va ser com fer un taller d’interpretació, i si compares el principi de la sèrie veus com he crescut com a actor.” Dels set anys de la sèrie n’ha sorgit una sòlida amistat. “Parlem cada dia. Fa poc vam sopar sushi a Nova York i vam decidir que ens dedicarem al negoci de l’alcohol. Volem fer una marca de mescal que es dirà Los Hombres.” Sobre aquest projecte, no va quedar gaire clar si feia broma.

“Quan era petit hi havia tres cadenes de televisió”, va comentar sobre la irrupció de les noves tecnologies. “Avui en dia tenim plataformes de streaming, molts canals i això es fantàstic per poder explicar històries. El problema pot ser l’excés de continguts.”

Robert Forster

El mateix dia que es va estrenar El camino, divendres, va morir un dels actors, Robert Forster, que ja apareixia a la sèrie. Tenia 78 anys i va treballar també en pel·lícules com Los descendientes o Jackie Brown (film pel qual el van nominar a l’Oscar), sovint en papers secundaris. Abans que li ho preguntessin, Aaron Paul va dir que ho va saber a Sitges, que hi havia parlat abans de venir: “M’és molt dur mostrar-me com una persona simpàtica tenint com tinc el cor. L’estimava molt, el trobaré a faltar.”

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.