Serveis

Trablisa porta als jutjats la vaga dels vigilants dels controls l’aeroport del Prat perquè la considera il·legal

La companyia insta els treballadors a desconvocar l’aturada indefinida i a reprendre les negociacions

Trablisa, empresa adjudicatària dels controls de seguretat de l’aeroport del Prat, ha denunciat als jutjats la convocatòria de vaga indefinida que els treballadors tenen previst començar el 9 d’agost.

La companyia ha presentat un conflicte col·lectiu a la Generalitat i una demanda als jutjats socials de Barcelona perquè considera que l’aturada és il·legal i “trenca la bona fe negocial”. Segons la companyia, la vaga és “desproporcionada” perquè la direcció té voluntat de complir els compromisos laborals, i insta els treballadors a fer marxa enrere. Trablisa reclama que es desconvoqui la vaga com més aviat millor per “evitar la incertesa i els perjudicis” dels passatgers del Prat, dels treballadors i “de la imatge de Barcelona com a destí turístic”.

En un comunicat emès aquest dijous, Trablisa recorda que va assumir el servei de vigilància dels controls de seguretat de l’aeroport l’1 de juny del 2018, i afirma que “des del primer dia ha mantingut una actitud negociadora i propera amb el comitè d’empresa”, amb la intenció de “millorar el servei als ciutadans i alhora aconseguir les millors condicions possibles per als treballadors”.

La companyia considera “inacceptables” les demandes que ara planteja el comitè d’empresa, les quals interpreta que “trenquen el marc negociador” i suposen una “pressió” per acceptar unes condicions laborals “que no tenen res a veure amb les que Trablisa va resultar adjudicatària del servei”.

La petició i denúncia de Trablisa arriba el mateix dia que el Departament de Treball ha citat a l’empresa i als treballadors a una reunió per a aquest divendres. La intenció de la Generalitat és col·laborar en la mediació del conflicte laboral i evitar que se celebri la vaga. Així i tot, el comitè d’empresa ja ha dit que es mostra escèptic a tancar cap entesa “perquè s’estan incrementant les males relacions amb la companyia”. “Estem convençuts que l’empresa optarà per una via dura”, auguren els treballadors.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.