Política

El PSOE acusa Unides Podem, les dretes i l’independentisme “més intransigent” de “trair” l’interès dels espanyols

Rafael Simancas qualifica de “boicot” a la democràcia el “bloqueig” a la investidura de Pedro Sánchez

Considera que el partit d’Iglesias mai ha volgut arribar a un acord amb els socialistes

El secretari general del PSOE a Congrés, Rafael Simancas, ha acusat Unides Podem, els partits de dretes i l’independentisme “més intransigent” de “trair” l’interès general dels espanyols amb la seva actitud de “bloqueig i boicot” a la investidura.

En declaracions des del Congrés després de la segona votació fallida per investir Pedro Sánchez, Simancas ha lamentat que aquesta majoria hagi donat l’esquena a la voluntat democràtica dels espanyols i ha qualificat la situació com un “boicot” a la democràcia.

En al·lusió a Unides Podem, ha lamentat que Iglesias, per segona vegada, hagi frustrat la possibilitat d’un govern progressista i li ha retret que “mai hagin volgut seure a parlar de continguts i de programa”.

Simancas ha fet un repàs de la negociació entre PSOE i Unides Podem i ha arribat a la conclusió que el partit d’Iglesias mai ha volgut arribar a un acord amb el PSOE per a un govern de coalició. “Al final el que volien era tot el govern i per aquí no podíem passar”, ha resumit.

En aquest context, ha defensat que els socialistes han ofert un govern de coalició amb una vicepresidència per a Podem.

Segons ell, no és raonable i és un “insult” qualificar de “gerro xinès i de decoració” una vicepresidència social i competències en matèria d’habitatge, igualtat, sanitat, cultura o agricultura, entre d’altres.

Finalment, ha lamentat que la votació d’aquest dijous hagi frustrat “l’esperança i l’expectativa” i ha lamentat la “greu situació de bloqueig”.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.