Vox denuncia que YouTube li ha tancat el canal
El partit d’extrema dreta considera la decisió de la plataforma de vídeos un “atemptat greu” a la llibertat d’expressió
Els ultradretans exigeixen explicacions i que els tornin a habilitar el compte
El partit ultradretà Vox ha denunciat a través de les xarxes socials que YouTube li ha tancat el seu canal en aquesta plataforma “sense cap explicació” i “sense avís previ”.
La formació d’extrema dreta considera que aquesta decisió de YouTube “és un atemptat greu” a la llibertat d’expressió i difusió d’un partit polític.
És per això que ha exigit a la plataforma de vídeos en línia “una explicació” i que el seu canal torni a ser habilitat “el més aviat possible”.
🚨⚠ @YouTube elimina el canal de VOX sin ninguna explicación.
— VOX 🇪🇸 (@vox_es) June 18, 2019
La decisión de eliminar el canal es un grave atentado contra la libertad de expresión y difusión de un partido político. @YouTubeEspanol exigimos una explicación y que la cuenta sea habilitada lo antes posible. pic.twitter.com/LxHhGh7VeW
Youtube ha comunicat poc després que la suspensió té relació amb “una infracció de drets d’autor”. En aquest sentit, recorda que “quan un canal acumula tres infraccions” es procedeix a la suspensió “amb prèvia notificació”.
La plataforma explica que “té eines d’administració de drets d’autor” per donar als propietaris d’aquests “controls sobre el seu contingut a la plataforma” i que quan es notifica que existeix un vídeo que ha infringit la propietat intel·lectual s’elimina amb “la major brevetat” i suspèn els comptes dels usuaris “que acumulen diverses infraccions”.
Veto als continguts d’odi
El servei va anunciar fa pocs dies que vetaria els contingut que difonen el discurs de l’odi i el supremacisme, segons la nova actualització de les seves polítiques contra aquests fenòmens.
Amb l’objectiu d’“eliminar l’odi i el supremacisme de Youtube”, la plataforma ha decidit prohibir “específicament els vídeos que afirmen que un grup racial és superior a un altre per justificar la discriminació, segregació o exclusió, basada en qualitats com l’edat, gènere, raça, casta, religió, orientació sexual o condició de veterania”.