Política

Casado descarta una abstenció del PP per facilitar la investidura de Sánchez

El líder popular recomana al president del govern espanyol que busqui el suport de Cs

Assegura que no criticaria un acord entre socialistes i Ciutadans perquè és “millor” que un govern “amb Podem i els independentistes”

El president del Partit Popular (PP), Pablo Casado, ha descartat una abstenció dels populars per facilitar la investidura de Pedro Sánchez però ha apuntat a Cs.

“El PP no s’abstindrà ni facilitarà el govern de Pedro Sánchez perquè a Espanya no li convé que governi el PSOE amb els seus socis”, ha afirmat Casado aquest divendres al vespre des de Ceuta després que el govern espanyol i els socialistes hagin demanat als partits “constitucionalistes” que facilitin la investidura de Sánchez per evitar dependre dels independentistes.

Segons Casado, el líder del PSOE “no mereix el vot” del PP, ni tan sols en forma d’abstenció, perquè estarien “perjudicant els interessos” dels espanyols. “Si volen un govern constitucionalista per evitar unes segones eleccions que comencin a mirar als que han estat els seus socis”, ha dit Casado, en referència al pacte entre PSOE i Cs el 2016. “No ho criticaré”, ha apuntat, ja que per al PP “sempre serà millor un govern del PSOE amb Cs que amb Podem i els independentistes”.

Casado, però, ha dit que “no es refia” de Sánchez quan demana el suport dels “constitucionalistes” quan aquest mateix divendres ha “regalat” la vicepresidència primera de la Mesa del Congrés a Podem. Segons el líder del PP, el president del govern espanyol en funcions “fingeix la moderació” quan és el cap de l’executiu “més radical de la història de la democràcia espanyola”.

Casado ha argumentat que el PP no es pot abstenir en favor del PSOE perquè és un partit que qualifica “d’heroi” a terroristes –en referència a les afirmacions d’Eguiguren sobre Josu Ternera–, que ha “negociat la independència a Pedralbes” amb Torra i que ha “negociat amb els comunistes bolivarians de Podem una nova recessió en forma de pressupostos”.

El president dels populars també ha argumentat el rebuig a facilitar la investidura de Sánchez pel fet que el PSOE va acabar amb el govern de Mariano Rajoy amb una moció de censura “amb motius falsos i aliats inconfessables”. “El PP hauria de seguir governant a dia d’avui”, ha argumentat Casado. A més, ha assenyalat que és “curiós” que “el mateix que va dimitir per no abstenir-se davant d’unes terceres eleccions” ho demani ara, en referència al no de Sánchez a investir Rajoy.

El líder del PP ha dit que rebutja l’abstenció per investir el candidat socialista “clarament” i ha esperat que no hi hagi més apel·lacions als populars durant la campanya del 26-M. Segons Casado, ha de deixar “molt clara” la seva posició “moderada, sensata però ferma”.

D’altra banda, ha tornat a criticar, en referència a ERC, que “un partit que té el seu líder a la presó per un cop d’Estat decideix qui presideix la cambra que ha d’aplicar la Constitució per evitar un altre cop d’Estat”, ha dit sobre el Senat i el 155. Segons ell, ERC acabarà decidint quin govern té l’Estat. El popular ha comparat els presos electes amb el tinent coronel Antonio Tejero.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.