Salut

Salut invertirà 30 milions per “posar al dia” els CAP

La consellera diu que les actuacions de manteniment i la compra d’aparells permetran millorar l’atenció als pacients

Una inversió de 30 milions d’euros en els propers tres anys per “posar al dia” els CAP de Catalunya. Així ho va anunciar ahir la consellera de Salut, Alba Vergés, acompanyada del vicepresident del govern, Pere Aragonès, amb qui va coincidir a definir l’atenció primària com “la columna vertebral” del sistema públic de salut.

Vergés va assegurar que les actuacions previstes arribaran a 382 centres de tot Catalunya per renovar equipaments obsolets, mobiliari o comprar nous aparells sanitaris, com els 127 ecògrafs portàtils que substituiran els actuals o arribaran a centres que no n’han tingut mai. “S’inverteix també per millorar l’atenció dels pacients que poden ser tractats per l’equip amb qui tenen més confiança”, apuntava la consellera en acabar la visita al CAP de Sant Martí de Provençals, a Barcelona, on s’actuarà amb una inversió de 70.000 euros.

El pla de millora en una primera fase destinarà 11,3 milions d’euros a les regions sanitàries de Barcelona ciutat (3,3 milions, en 53 centres), Camp de Tarragona (650.000, 37), Catalunya Central (534.000, 39), Girona (750.000, 55), Lleida (564.000, 22), Metropolitana Nord (2,3, 100), Metropolitana Sud (2,7, 58) i Terres de l’Ebre(432.000, 18). Les altres dues fases es centraran en reformes i adequacions d’àmbit tecnològic que finalitzaran el juny del 2022.

LA XIFRA

382
Són els centres d’atenció primària, dels 400 que hi ha a Catalunya, on es faran actuacions

Metgesses.cat vol assolir l’equitat i la igualtat

Un grup de metgesses ha impulsat la creació de l’Associació de Metgesses de Catalunya (Metgesses.cat) per donar veu a les professionals dins del sistema sanitari. Ahir es va presentar públicament en el marc de la jornada ‘Ser dona i metgessa a Catalunya’. Les dones metgesses representen més del 50% dels facultatius en actiu, i el 70% dels estudiants de medicina a Catalunya són noies. Tot i això, segons l’Estudi de la Professió del CoMB (2018), només el 4% de les metgesses tenen com a feina principal un càrrec de direcció, mentre que en el cas dels homes el percentatge és del 14,5%. En la carrera professional els desequilibris de gènere comencen a fer-se evidents després d’una llarga formació, quan finalitzen el període MIR o després del doctorat, amb 28 o 30 anys, quan moltes d’elles decideixen tenir fills.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.