Política

David Fernàndez destaca l’actitud “pacífica i no violenta” dels concentrats a l’exterior de la seu de la CUP el 20-S

L’exdiputat denuncia l’actuació policial “arbitrària i antijurídica”

El cupaire respon a l’acusació popular “per imperatiu legal” i carrega contra qualsevol forma de feixisme

L’exdiputat de la CUP David Fernàndez ha assegurat que les prop de 4.000 persones que el 20-S es van aplegar a l’exterior de la seu de la formació independentista al carrer Casp de Barcelona van mantenir en tot moment una actitud “deliberadament pacífica i determinadament no violenta”.

En la seva declaració com a testimoni al judici de l’1-O, Fernàndez ha criticat que hi hagués un “setge policial” durant vuit hores a un partit polític sense cap mandat judicial i que la policia s’endugués “propaganda del partit”, com 40 barrets o material d’una campanya contra la privatització de l’aigua. “És la situació més arbitrària, antijurídica i anòmala que he viscut mai com a representant polític”, ha denunciat.

A preguntes del lletrat Benet Salellas, ha explicat que ell i altres militants van fer un passadís tant per allunyar els cotxes de la Policía Nacional espanyola com també perquè un comandament policial pogués acostar-se a la seu per comprovar que no hi havia cap agent dins de la seu.

Pel que fa al referèndum, Fernàndez ha reivindicat que l’1-O va “desobeir a consciència”, com també va fer-ho el 9-N. “Si l’autodeterminació és delicte, em declaro culpable i reincident fins que no sigui un delicte, sinó un dret democràtic”, ha proclamat.

“Per imperatiu legal”

Fernández ha testificat a petició de la defensa d’Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. En el moment de respondre a l’acusació popular exercida per Vox, Fernàndez ha preguntat si interrompre la seva declaració en aquell moment per no respondre a l’extrema dreta invalidaria el seu testimoni anterior. El president de la sala, Manuel Marchena, li ha recordat la seva obligació de respondre a les preguntes de totes les parts i l’exdiputat ha optat per fer-ho sota la fórmula “per imperatiu legal” i ha afegit que tenia l’“imperatiu moral de denunciar la crueltat de qualsevol forma roí i mesquina de feixisme”.

Desobediència civil

Abans de Fernàndez ha comparegut al Suprem el diputat d’ERC Ruben Wagensberg, qua ha defensat el dret a la desobediència civil a la resolució judicial per impedir l’1-O. “Quan una resolució es considera injusta, entra la desobediència civil”, ha afirmat.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.