Política

El secretari general dels bisbes espanyols creu que el dret a decidir “no és moralment legítim”

Luis J. Argüello considera que la Constitució ha estat un instrument “vàlid” per a la convivència

El bisbe auxiliar de Valladolid recomana tenir en compte valors com la “dignitat sagrada” de la vida o “la família fundada en el matrimoni entre home i dona” a l’hora de triar el vot el 28-A

El secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola i bisbe auxiliar de Valladolid, Luis J. Argüello, ha opinat que el dret a decidir “no és moralment legítim en ell mateix”.

El prelat castellà ho ha dit en un article d’opinió a la revista digital Ecclesia titulat “ Davant les pròximes eleccions ”. Argüello es refereix a aquesta qüestió en un paràgraf on parla dels “greus problemes sorgits en l’organització territorial de l’Estat”. Segons ell, el dret a decidir en ell mateix “suposaria l’absolutització de la voluntat de poder desvinculada de la moralitat del contingut de la decisió i del marc social i institucional on es prenen les decisions”.

El sacerdot afegeix que si l’ambient cultural en què es promou “de manera acrítica” aquest dret “està dominat per emocions i sentiments”, el risc de decidir “en contra de la dignitat de la persona, de la justícia i del bé comú és molt alt”.

Argüello també afirma que en els seus 40 anys de vigència, la Constitució ha mostrat ser un instrument “vàlid” per a la convivència entre els espanyols. I opina que el respecte a les normes de convivència política que s’hi estableixen “segueixen essent el canal adequat per abordar els diversos problemes i desafiaments” que afronta la societat espanyola.

Recomanacions de vot

Més enllà de qüestions d’organització territorial o de composició jurídica de l’Estat, el secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola aconsella als catòlics sobre algunes qüestions a tenir en compte a l’hora de triar el partit al qual votar el pròxim 28 d’abril, en les eleccions estatals.

Per exemple, opina que cal respectar la “dignitat sagrada” de la vida humana “des del principi al final natural”. És per això que considera “imprescindible” donar un suport “clar i decidit” a la família “fundada en el matrimoni entre home i dona obert a la vida”.

En aquest mateix context, considera “molt important” una comprensió antropològica respectuosa del “significat esponsalici” de la diferència sexual i el seu vincle amb la transmissió de vida que “impregni” l’educació i l’acció social.

El bisbe es refereix també a la precarietat econòmica, davant la qual convida a buscar “un nou pacte social”. A més, considera que “sembla necessari” abordar la reforma de l’Estat del Benestar.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.