Societat

El síndic detecta problemes d’informació i de coordinació en el cas del nadó ingressat a la Vall d’Hebron

Ribó reclama un protocol específic per a la protecció dels nadons

El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha reclamat aquest divendres mesures específiques per a la protecció dels nadons arran del cas del nadó presumptament maltractat que es troba ingressat a l’Hospital de la Vall d’Hebron estable dins de la gravetat.

Després d’una reunió amb representants de la DGAIA, Salut, l’Ajuntament de Pineda de Mar i l’EAIA del Maresme, Ribó ha indicat que hi va haver problemes “d’informació i de comunicació” i ha anunciat que durant les pròximes setmanes presentarà una resolució reclamant un protocol específic sobre els drets dels nadons i la seva protecció en maltractaments. També ha dit que “cal molta més coordinació” entre els serveis socials bàsics, de salut i d’hospitals de referència, “especialment en casos on es comença a apuntar la possibilitat de maltractaments”. Pel que fa al nadó ingressat a la Vall d’Hebron, Ribó ha dit que “hi ha elements més que suficients per creure que aquest nadó ha estat objecte de maltractament”.

El Síndic ha demanat a totes les parts implicades en el recent cas del nadó presumptament maltractat que adoptin mesures per garantir específicament la protecció dels nadons de qualsevol forma de maltractament.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.