Educació

El rector de la UdG supera el seu primer claustre

L’informe que va presentar Quim Salvi es va aprovar ahir per 63 vots a favor, 26 en contra i 6 abstencions

El rector de la Universitat de Girona (UdG), Quim Salvi, va superar ahir amb comoditat el seu primer claustre en què es va sotmetre la seva gestió. Com era previsible, es va aprovar l’informe de gestió de Salvi amb 63 vots a favor, 26 en contra i 6 abstencions.

El rector va destacar com a elements de la seva gestió el compromís social, l’elaboració del pla estratègic UdG2030, la posada en funcionament de la plataforma participativa Som UdG, l’estratègia d’internacionalització o la possibilitat d’incorporar més personal a temps complet. Quim Salvi va destacar l’aposta per reforçar l’espai transfronterer, amb diverses iniciatives de relació amb la Catalunya de Nord. En la gestió de personal, el rector va destacar la possibilitat d’incorporar 25 persones a temps complet per l’increment de la partida de personal autoritzada per la Generalitat. Es trenca així l’estancament en el capítol de personal en què estava la UdG com a conseqüència de les retallades pressupostàries.

Promoció digital

L’informe també va destacar l’aposta per la promoció digital i audiovisual i també posa l’accent en l’estratègia d’internacionalització, amb la reactivació de xarxes europees i la promoció de la UdG a Iberoamèrica. Finalment, en la presentació del pressupost el rector va destacar que se n’hagin aprovat dos (2018 i 2019), de 94 i 97 milions d’euros, amb uns increments anuals del 2,9% i el 3,1%, respectivament, que permet una situació econòmica estabilitzada. L’elaboració del pla estratègic UdG2030 i la creació de la plataforma participativa Som UdG, que posiciona la universitat com la primera de l’Estat –i una de les poques a escala internacional– en aquestes iniciatives.

LA XIFRA

63
vots a favor ha assolit l’informe de gestió del Quim Salvi en el que ha estat el seu primer claustre.

Una aposta pel compromís social

El rector de la UdG va destacar la importància de la participació com a eina per fer créixer la universitat, però també va voler posar especial èmfasi en el treball que s’ha fet en totes aquelles iniciatives relacionades amb el compromís social, la igualtat de gènere i la sostenibilitat. Salvi va posar excepcionalment l’accent en la posada en marxa dels ajuts coneguts com “beques salari” per a estudiants brillants amb dificultats econòmiques, amb 12 beques en aquest primer curs i que augmentaran fins a 33, una partida anual de 200.000 euros, el curs 2020/21.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.