Política

El Suprem torna a denegar la petició de llibertat de l’exconseller Forn

La Sala penal considera que la petició no aporta “cap element nou” als ja exposats en les anteriors sol·licituds denegades

La Sala penal ha denegat la darrera petició de llibertat de l’exconseller Joaquim Forn en considerar que no aporta “cap element nou” als ja exposats en les anteriors sol·licituds denegades.

En un acte, la sala que enjudiciarà els fets indica que les al·legacions de la defensa respecte del risc de reiteració delictiva i el perill de fugida “són una recapitulació de les formulades en anteriors peticions” de llibertat “sense que revelin cap element nou” que pogués modificar els esmentats riscos. La fiscalia i Vox també es van oposar a la petició de l’advocat de l’exconseller.

Precisament el ponent d’aquest acte ha estat el president del tribunal que enjudiciarà els fets, Manuel Marchena, qui haurà de deixar el seu càrrec en cas de ser elegit president del CGPJ, com així recull l’acord entre PP i PSOE.

En el seu escrit davant el Suprem, Forn –l’última petició de llibertat del qual va ser denegada el passat 12 de setembre– fa un recorregut sobre els arguments que ha utilitzat per sol·licitar la seva llibertat en les nombroses ocasions en les quals ha demanat la seva excarceració.

Aquesta vegada, Forn al·lega la connexió entre la causa que enjudiciarà el Tribunal Suprem i la que segueix l’Audiència Nacional contra responsables del Departament d’Interior de la Generalitat i dels Mossos d’Esquadra, entre ells el major Josep Lluís Trapero.

L’exconseller d’Interior sol·licita les mateixes mesures cautelars d’aquests acusats, que es troben en llibertat amb mesures cautelars i “han patit uneixin restricció mínima a la seva llibertat”. A més, la seva defensa argumenta que la presó preventiva “només és possible quan altres mesures menys costoses es mostren ineficaces i s’ha d’extingir” quan no sigui idònia per al compliment dels seus fins.

Però els magistrats indiquen que aquest argument, emparat en les vicissituds d’un altre procediment judicial diferent i sense connexió processal amb el qual se segueix al Suprem, no té virtualitat per deixar sense efecte la mesura cautelar acordada al seu moment.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.