Política

La Policia turca busca en un bosc el periodista saudita desaparegut

La seu diplomàtica i la residència del cònsol han estat escorcollades

El cas Khashoggi espanta ponents del fòrum econòmic que organitza el príncep saudita

La Policia turca ha començat a buscar en el bosc de Belgrad, prop d’Istanbul, pistes sobre el parador del periodista saudita Jamal Khashoggi, desaparegut després d’entrar al consolat del seu país en aquesta ciutat el 2 d’octubre.

Els equips policials van recollir imatges de les càmeres de seguretat al voltant del bosc i van començar a realitzar cerques a la zona, segons la cadena turca NTV. El bosc de Belgrad és una zona de 50 quilòmetres quadrats, situat a la part europea d’Istanbul, prop del Bòsfor.

Especialistes turcs han registrat en els últims dies tant el consolat com la residència del cònsol saudita a Istanbul. El Govern turc s’ha negat a comentar els rumors apareguts en la premsa que Khashoggi va ser torturat, decapitat i esquarterat a l’interior del consolat.

La desaparició del periodista saudita Jamal Khashoggi comença a tenir efectes en l’àmbit internacional. Ara s’ha sabut que diversos líders polítics i econòmics han manifestat la seva intenció de no acudir al “Davos del desert”, un fòrum econòmic previst del 23 al 25 d’octubre a Riad que ara es troba davant un més que incert panorama. Els ministres d’Economia de França, Bruno Li Maire, i d’Holanda, Wopke Hoekstra, i el titular britànic de Comerç Internacional, Liam Fox, han anunciat aquest dijous que no participaran en la conferència. Els tres formen part d’una ja llarga llista de personalitats i homes de negocis que s’han desvinculat del fòrum Future Investment Initiative, que Aràbia Saudita pretén convertir en aparador per als seus principals projectes d’inversió.

La directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, va anunciar dilluns que tampoc viatjarà a Riad, després d’haver afirmat que estava “horroritzada” pel cas Khashoggi. També han cancel·lat el seu viatge el president del Banc Mundial, Jim Yong Kim i els màxims directius de diverses multinacionals, entre elles JPMorgan, Uber o Ryanair, a més d’alguns mitjans que patrocinaven l’esdeveniment, entre ells CNN, CNBC, Bloomberg, Financial Times o el japonès Nikkei.

D’acord amb mitjans turcs i nord-americans, Ankara disposa d’enregistraments de vídeo i àudio que demostren que Khashoggi va ser assassinat a la seu diplomàtica. Els detalls del cas filtrats a la premsa, alguns molt escabrosos, han generat una onada d’indignació mundial.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.