Horrorland obre les portes al Berguedà amb la intenció d’esdevenir un parc estable
La inauguració, aquesta nit, és per estricta invitació
Queden menys de 500 entrades a la venda per als 15 dies d’obertura del primer parc del terror
Els aficionats al terror catalans estan d’enhorabona, el dia ja ha arribat i els seus crits de por ompliran les nits del Berguedà des d’avui i fins al 17 de novembre. Això serà possible, però, si són uns dels afortunats que han estat previsors i han comprat l’entrada per a Horrorland, el primer parc temàtic del terror del sud d’Europa que obre portes al púbic en general demà –avui es fa una festa d’estrena per estricta invitació– a l’antiga central tèrmica de Cercs.
David Moreno, que, juntament amb Climent Vila, Cristina Raya i Sílvia Mosella, han estat els emprenedors que han tirat endavant, “endeutant-nos fins a les orelles”, aquesta iniciativa, explica que “queden menys de 500 entrades a la venda”, de les prop de 23.000 que es van oferir. Moreno hi afegeix que estan “il·lusionats com ho estaria qualsevol davant d’un repte tan important” i defensa que els efectes de la proposta es notaran més enllà del Berguedà. “La majoria dels allotjaments de la comarca estan plens des de finals de juny, però ara ja se’n noten els efectes al Bages, el Solsonès, la Cerdanya”, hi afegeix. En aquest sentit, i a banda de la contractació de 140 persones, moltes d’elles de la comarca, els primers que ho van notar van ser els negocis hotelers, que van veure com, de sobte, dates que solien ser molt fluixes s’omplien de visitants d’arreu d’Europa. “Al principi ens vam estranyar quan vam veure que tanta gent ens demanava per unes dates en concret, i després ho vam entendre tot”, ha explicat a l’ACN la gerent de l’Alberg de Berga, Gemma Ribolleda. L’oportunitat no s’ha de deixar escapar, i hi ha restaurants que han decidit sumar-se a la iniciativa oferint als seus comensals plats temàtics de l’horror. És el cas del restaurant Cal Travé, de Berga, que oferirà plats sorpresa a aquells clients que tinguin entrada al recinte. El seu propietari, Marc Travé, ha posat com a exemple que les clàssiques patates emmascarades seran, durant aquests dies, patates amb sang. Travé també ha aprofitat l’ocasió per traduir la seva carta a cinc idiomes tenint en compte que hi haurà molts clients de l’estranger. Quan es va presentar el projecte, just abans de l’estiu, Moreno ja va avançar que “al ritme de venda d’entrades actual fa que ens puguem arribar a plantejar alguna cosa més que obrir només per Halloween, però anem pas a pas”. Aquesta setmana, en una conversa amb aquest diari, Navarro ja deixava clar que “la intenció és la permanència al Berguedà, i no només per repetir el pròxim Halloween, sinó per muntar esdeveniments concrets per a grups, empreses...”.
El parc temàtic inclou cinc haunted houses, que és com s’anomenen en aquest món els passatges del terror; una extreme house, un room escape i una zona de jocs gràcies a l’acord que Horrorland ha tancat amb Cabroword, l’empresa coneguda bàsicament pel seu nom d’usuari a les xarxes socials, @cabronazi, que es dedica a la confecció de memes d’humor. El parc està físicament situat al complex d’empreses que gestiona l’Agència de Desenvolupament del Berguedà just al costat de la central tèrmica. Justament, un dels reptes d’aquests dies serà conjugar l’accés al complex amb una carretera C-16 plena de cotxes aquests dies.
LES FRASES
“No hem rebut ni una subvenció”
Navarro no vol revelar quina ha estat la inversió total del parc, però sí que assegura que és “sis vegades més del previst”. “A poques hores de la inauguració, encara ens demanen més inversió, quan per nosaltres la seguretat o que els treballadors treballin tots com s’hi fos una família, és primordial”, defensa. Aquest retret té a veure amb el fet que “cap administració ens ha ajudat, només podem destacar el paper de l’alcalde de Cercs, Jesús Calderer, que va confiar cegament en nosaltres i a qui estem molt agraïts”, sentencia Navarro. “Així, com volem que la gent jove inverteixi i dugui a terme les seves idees”, es pregunta.