Successos

JUDICIAL

Susqueda: el misteri dels SOS per SMS

L’Audiència revoca una altra resolució del jutjat i fa investigar si el telèfon de la dona de Magentí té la funció que envia missatges SOS per SMS espontàniament

Ella nega que enviés la petició d’auxili que va rebre una veïna

Els SMS que una parenta de Jordi Magentí (el sospitós del doble crim de Susqueda) va rebre des del mòbil de Nancy Londoño (dona de Magentí) eren, pels investigadors, indici clar que Londoño vivia atemorida pel seu home i que buscava ajuda del seu entorn. “SOS, socorro, ayúdame”, deien els missatges, que anaven acompanyats de fotografies fosques on no es veia res. Nancy Londoño, que es va casar amb Magentí sabent que havia matat la seva primera dona, va assegurar davant del jutge que no tenia cap por de Magentí i que ella mai havia enviat missatges demanant auxili. I que quan la receptora li va trucar per preguntar-li què li passava li va dir que ella no havia pas trucat. Quan els Mossos van analitzar el telèfon van descobrir que els SMS també havien arribat a contactes de la dona a Colòmbia i al 112. Per explicar els misteriosos missatges que havien sortit del seu terminal, Londoño va apuntar la possibilitat que li hagués entrat un troià o algun altre virus. El fiscal i el jutge van interpretar la resposta com un intent d’encobrir el seu home i una mostra de poca col·laboració amb la justícia i li van demanar que entregués el seu terminal perquè els Mossos poguessin analitzar si tenia cap virus. La dona va fer entrega del telèfon, un Samsung Galaxy, ara peça de convicció número 53. I la defensa de Magentí, el lletrat Benet Salellas, va demanar que es fes una altra pericial: que es comprovés si el telèfon de Nancy Londoño és un dels models de Samsung que tenen una funció (que la marca promociona com el seu millor sistema de seguretat) que permet, davant d’una situació d’emergència, enviar missatges simultanis de petició de socors prement tres cops el botó d’engegada. La marca especifica també que l’aparell fa i envia al moment fotos del lloc. La defensa considera que existeix la possibilitat que la funció s’hagués activat sense voler (Londoño diu que la nit que els missatges es van enviar ella estava mig adormida). El jutjat número 2 de Santa Coloma de Farners va denegar l’anàlisi del telèfon, però ara l’Audiència obliga a realitzar les anàlisis demanades per la defensa. Com també ha ordenat la investigació, que el jutjat rebutjava, de gent que era al pantà el dia del crim.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.