Societat

Diàlegs sobre gastronomia, a la UdG

Estan organitzats per la càtedra de gastronomia Calonge i Sant Antoni

La càtedra de gastronomia, cultura i turisme Calonge i Sant Antoni de la Universitat de Girona (UdG) va iniciar ahir una nova edició dels seus diàlegs centrada en la relació amb la premsa. En aquest primer diàleg hi van participar el xef Jordi Cruz i la periodista gastronòmica Cristina Jolonch, de La Vanguardia.

Jordi Cruz, cuiner amb quatre estrelles Michelin, va afirmar que havia perdut “la fe en el periodisme”, ja que “ens trobem en una revolució en què tothom pot informar i dir la seva, encara que no siguis periodista”. Per la seva banda, Jolonch va remarcar que “la clàssica crítica gastronòmica que abans trobàvem als diaris està sent substituïda més amb cròniques”, i hi va afegir que “estem en una època en què el periodisme busca titulars fàcils que cridin l’atenció i rànquings de tots els temes, però els que creiem en el periodisme hem d’apostar per invertir en qualitat”. En aquesta línia, Jolonch va destacar que el periodisme ha patit i està patint una crisi “en què cada vegada hi ha menys recursos, en què els digitals han fet accelerar la informació i en què els consumidors s’han convertit en processadors d’informació molt ràpida i immediata”.

L’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, va destacar que “els mitjans han fet una gran feina i han permès valorar el caràcter creatiu dels cuiners i cuineres”.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.