Societat

Pròrroga per a la liquidació del parc tecnològic de la UdG

El rector, Joaquim Salvi, explica que en aquesta primera fase, en què es venen en bloc cinc edificis, no s’ha presentat cap oferta

S’ha hagut d’allargar el termini tres mesos

La manca d’ofertes per comprar en bloc els cinc edificis del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (UdG) inclosos en fase de liquidació ha fet activar la pròrroga de tres mesos. Ara mateix, el parc científic es troba en la primera fase de la seva liquidació i, de fet, la pròrroga ja era una possibilitat. El parc va entrar en liquidació el 24 d’abril de 2017, quan no es va resoldre el concurs de creditors i no es va poder garantir, sempre segons la representant de l’Estat, la devolució dels 27,6 milions d’euros, concretament 13,4 milions, els quals era imprescindible que s’aportessin en efectiu.

El rector de la UdG, Joaquim Salvi, va explicar ahir que des que va prendre possessió del càrrec ha impulsat trobades amb els diferents patrons del parc científic per analitzar les diferents possibilitats de futur. Segons va destacar Salvi, totes les parts implicades, incloent-hi la UdG, confien que si no s’arriba a materialitzar la tercera de les fases, el parc revertirà íntegrament a la UdG: “Tots defensem que la millor alternativa per al parc és precisament que reverteixi a la UdG.”

Les tres fases del pla

El pla de liquidació, que consta de tres fases, va posar a la venda els cinc edificis propietat –totalment o parcialment– de la fundació del parc científic per 22.833.364 euros. En aquesta primera fase del procés de liquidació, el preu de sortida és per al 66% de l’edifici H2O, el 100% del Narcís Monturiol, el 34% del Jaume Casademont, el 34% del Centa i el 100% del Centre d’Empreses; aquesta és la part dels edificis que no és de la fundació que no està en liquidació perquè pertany a la UdG, a més del Centre de Robòtica, del qual la institució està al corrent de pagament. Aquesta oferta de sortida tenia un termini de validesa de quatre mesos amb possibilitat d’una pròrroga de tres més. El compte enrere es va iniciar l’octubre passat i finalitzava, en aquesta primera fase, el 23 de març, ara amb la pròrroga de tres mesos. Tot i això, el calendari, pel que fa a les fases, varia poc i aniran caient inexorablement.

En la segona fase es fraccionarà l’oferta en tres unitats productives. Serien els edificis Jaume Casademont, Centa i el Centre d’Empreses, per 13.808.801 euros; l’edifici Narcís Monturiol, amb un preu de sortida de 3.553.172 euros, i una tercera unitat per a l’edifici H2O, amb un preu de sortida de 2.091.234 euros. Si hi hagués una tercera fase, es liquidaria el Jaume Casademont, per 3.461.801 euros; el Centa, per 488.450 euros; el Centre d’Empreses, per 7.097.532 euros; el Narcís Monturiol, per 3.553.172 euros, i l’edifici H2O, per 2.091.234 euros.

LA FRASE

Tots els patrons i la UdG defensem que la millor alternativa per al parc és que reverteixi a la universitat
Joaquim Salvi
rector de la universitat de girona (UdG)

LA DATA

23.04.18
Termini inicial.
Aquest era el termini final, un cop es va posar en marxa la maquinària, el 23 de juliol de 2017

LA XIFRA

22,8
milions d’euros
és l’import pel qual es va posar a liquidació el parc tecnològic de la UdG el 24 d’abril del 2017.
Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.