La doctora Maria Àngels Pèlach, primera directora de la Politècnica de la UdG
Substitueix Quim Salvi, que va deixar el càrrec per presentar-se a les eleccions a rector
Des de la seva creació, la Politècnica ha tingut quatre directors
La doctora Maria Àngels Pèlach ha estat nomenada directora de l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Girona (UdG) després de guanyar les eleccions, a les quals es va presentar una única llista. Pèlach es converteix en la primera directora de l’EPS des que aquesta es va crear, el 1992. Durant aquest període ha tingut quatre directors. Pèlach substitueix en el càrrec Quim Salvi, que va deixar el càrrec per presentar-se a les eleccions a rector de la UdG, i que va guanyar per àmplia majoria. Salvi va ser director de l’EPS durant sis anys.
Tot i presentar-se una única llista, el procés electoral es va dur a terme i Pèlach va guanyar per 63 vots a favor i cinc vots en blanc. D’aquesta manera, s’ha convertit en la primera directora de l’EPS. Històricament al capdavant de l’EPS sempre hi ha hagut homes. L’EPS es va crear el 1992 amb la reestructuració universitària que va crear la UdG.
Maria Àngels Pèlach és llicenciada en ciències químiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (1989) i doctora en química per la Universitat de Girona (1998). És titular d’universitat al departament d’enginyeria química, agrària i tecnologia agroalimentària de la UdG des de l’any 2000 i amb acreditació de catedràtica d’universitat des del setembre del 2011.
Pèlach és investigadora en el grup de recerca Lepamap (Laboratori d’Enginyeria Paperera i Materials Polímers) des de la seva creació, en què ha col·laborat en l’aportació de recursos a través de projectes i convenis, i serveis per als laboratoris d’enginyeria paperera, assaigs físics, transformació de plàstics i producció de nanofibres. El seu currículum d’investigadora recull 64 articles en revistes indexades, més de 100 contribucions en congressos i la participació i lideratge de projectes de recerca i de transferència tecnològica al sector industrial. Tant el currículum docent com el de gestió li han permès tenir una trajectòria universitària docent que ella defineix com a “equilibrada” i amb una “visió àmplia de la UdG”.