universitats
Sergi Bonet amb +UdG vol desplegar el model iniciat
El candidat a rector vol reforçar el seu projecte apostant per la internacionalització, la gratuïtat del estudis i la contractació de personal, sense renunciar a defensar les llibertats i la democràcia
Un model que desplegui el treball fet aquests darrers quatre anys a la Universitat de Girona (UdG), però que a la vegada no renunciï al que s’ha assolit durant els seus 25 anys d’història. Aquesta és la proposta que impulsa Sergi Bonet per aconseguir revalidar el càrrec de rector, en disputa amb Quim Salvi, exdirector de l’Escola Politècnica Superior. Bonet vol apostar per la internacionalització, les polítiques de dobles titulacions, la mobilitat internacional de tots els col·lectius i una clara visió política en defensa de les llibertats i la democràcia.
Principals propostes
Sergi Bonet, que no té per costum desviar-se ni un mil·límetre del camí que marca, torna a parlar d’un nou contracte programa amb la comunitat educativa.
El programa de Bonet preveu que la UdG continuï liderant, amb el conjunt d’universitats públiques de Catalunya, decididament l’estratègia i l’aposta pel desbloqueig per a la contractació de personal, a fi de millorar les plantilles de PDI i PAS; també vol apostar per l’increment del finançament per part de la Generalitat i per la reducció dels preus de matrícula dels estudis universitaris, fins a la seva gratuïtat. I per poder impulsar això, i altres propostes, Bonet treballarà per “donar continuïtat a la política iniciada durant el darrer mandat, aprofundint en les línies començades i, al mateix temps, obrint-ne de noves”. I tot això, i segons Bonet, fent una clara militància per l’acció política en el sentit que “la universitat ha de defensar les seves funcions socials i els valors de la democràcia, la pau, i la llibertat d’expressió, amb respecte a la diferència”.
Bonet, i ja com a línies metres del programa, vol insistir en la política de dobles titulacions, per captar més estudiants llatinoamericans. També es treballarà per continuar desplegant l’Agrupació d’Universitats del Mediterrani o Cercle Mediterrani i reactivar la creació de l’Associació Europea de Cooperació Territorial (AECT), aturada per part del ministeri francès des del 2013. Però aquesta aposta pel desplegament internacional també es vol expandir a grans països emergents econòmicament, com poden ser la Xina, Rússia i l’Índia. També es treballarà per afavorir la mobilitat internacional pels tres col·lectius de la universitat, PDI, PAS i estudiants.
I tot això per desplegar una acció de govern que per Sergi Bonet ja està totalment avalada i consolidada pel treball fet en els seus darrers quatre anys. Un camí, segons el candidat, que situa i referencia la UdG nacionalment i internacionalment. “Per consolidar el camí de la UdG i assolir els nous objectius indicats anteriorment, he cregut oportú posar l’expertesa adquirida en aquest mandat al servei de la comunitat universitària per als pròxims quatre anys.”
“No volem refundar la UdG, volem aprendre dels desencerts i encerts, i millorar des d’una identitat sòlida construïda entre tots”, destaca Bonet. I hi afegeix: “+UdG és un projecte per als pròxims quatre anys fet sobre la base consolidada durant els darrers 25 anys de la nostra història.” “Qui perd els seus orígens, qui perd la seva història, perd la seva identitat”, clou Bonet parafrasejant Raimon.