Política

Set acadèmics avalen la votació, tot i la repressió

Un grup de set acadèmics i professionals catalans de prestigi, la majoria doctors universitaris, van fer ahir el seguiment de la jornada electoral per supervisar que complís unes mínimes garanties, com ara incidències i vulneracions de drets fonamentals, i per valorar-ne la participació. Es tracta d’Enoch Albertí i Joan Vintró, catedràtics de dret constitucional a la UB; Mercè Barceló, a la UAB; Ferran Requejo, de ciència política a la UPF; Josep Maria Vilajosana, degà de la Facultat de Dret; Ignasi Faura, advocat, i Eladi Crehuet, notari.

Requejo va exercir de portaveu per destacar que, “tot i les condicions en què s’havia votat”, el referèndum s’havia pogut desenvolupar amb gran civisme.

Els acadèmics que substitueixen els síndics, destituïts per evitar que siguin multats, remarcaven que “la repressió policial emprada no era pròpia d’un estat de dret”. Requejo va lamentar la “confiscació prèvia de material i la prohibició d’actes”, així com la “desproporcionada força” de les forces de seguretat.

La constitució del comitè va ser anunciada per sorpresa al matí, just abans d’obrir els col·legis, pel portaveu del govern, Jordi Turull, que va justificar la mesura després de la dissolució, la setmana passada, de la sindicatura electoral, en principi destinada a fer aquesta i altres funcions, arran de les multes imposades pel TC als seus integrants.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.