Política

Iglesias s'avé a negociar candidats del PSOE i de C's

Podem engega contactes amb agents socials per a la moció

Jutges per a la Democràcia els deixa plantats

Aparentment aliè al cop de porta rebut per l'oposició, Pablo Iglesias insistia a pressionar el PSOE i Ciutadans perquè se sumin a la moció de censura a Mariano Rajoy, i ahir els instava a presentar els seus candidats a presidir l'executiu espanyol. “Poden plantejar els noms que vulguin, per a nosaltres no serà un problema”, insistia el secretari general de Podem, després d'iniciar una primera tanda de contactes amb representants de l'àmbit social per presentar-los els seus plans per desallotjar el PP de La Moncloa. “No hi ha excuses per no donar suport a la moció”, insistia el líder morat després de veure's amb Gestha, el sindicat dels tècnics d'Hisenda i les plataformes UGT i CCOO.

En tot cas, precisament arran d'aquests contactes, Podem va rebre un important revés després que Jutges per a la Democràcia anunciés que no acudiria a una cita prevista per ahir a la tarda argumentant que, atenent a la “neutralitat” i “independència” que se'ls exigeix, no podien participar en una trobada que tingués com a objectiu preparar una moció. A la sortida, la resta d'interlocutors no acabaven de deixar del tot clar si estaven o no a favor de la mesura impulsada pels morats i que, de moment, encara no se sap quan es materialitzarà. Abans, Podem també vol consultar les seves bases.

La presentació, si més no, requereix un candidat alternatiu; per això, Iglesias insistia a consensuar un nom abans d'enregistrar-la i en aquest punt s'avenia a discutir candidats del PSOE i de C's. “Que facin propostes”, reblava malgrat que els seus hipotètics socis li van tornar a dir que no.

LA FRASE

Els ciutadans no entendran que es vulgui sostenir el partit més corrupte d'Europa
Pablo Iglesias
secretari general de podem
Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.