procés sobiranista
El govern encarrega a Mas, Ortega i Rigau fer “pedagogia” a favor del referèndum
El Consell Executiu transmet als tres condemnats pel 9-N que s'han sentit “molt ben representats” per ells i que vol ser un “digne continuador” de la tasca realitza
Munté assegura que el president i les dues conselleres s'han mostrat i predisposats a contribuir amb la seva experiència
El govern de la Generalitat ha demanat a l'expresident Artur Mas, a l'exvicepresidenta Joana Ortega i a l'exconsellera Irene Rigau la missió de fer “pedagogia” per guanyar suport al referèndum dins i fora de Catalunya.
Els tres exmembres del govern han assistit excepcionalment aquest dimarts al Consell Executiu, que els ha volgut mostrar així el seu suport després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) els condemnés a penes d'inhabilitació i multes per l'organització de la consulta del 9-N.
En la roda de premsa posterior a la reunió del govern, la consellera de la Presidència, Neus Munté, ha explicat que han expressat a Mas, Ortega i Rigau la seva “solidaritat” i els han assegurat que s'han sentit “molt ben representats” per ells. “Els hem dit que ens hem sentit jutjats com ells i que volem ser dignes continuadors de la seva tasca”, ha subratllat.
La consellera ha indicat que els tres condemnats pel 9-N “simbolitzen en primera persona” la situació que viu Catalunya, amb l'“absència” de resposta d'un govern de l'Estat que actua per la via “cent per cent judicial”.
És per aquest motiu que el govern els ha traslladat la “voluntat de comptar amb la seva experiència” per fer pedagogia a favor del referèndum. “La seva experiència i testimoni pot ser útil dins i fora de Catalunya”, ha dit.
La portaveu ha assegurat que l'expresident i les dues exconselleres han mostrat la seva “conformitat i predisposició a col·laborar en allò que la seva experiència passada, present i futura pugui contribuir” de cara al referèndum. Ha puntualitzat que de moment no els fet cap encàrrec “concret”, però ha reconegut que “orientar” l'experiència de tots tres a l'àmbit internacional “és una possibilitat real i factible, que seria coherent amb l'interès que desperta situació de Catalunya” a l'exterior.