Política

PNB a Rajoy: “Res no ha canviat des de finals d'agost”

Aitor Esteban retreu al candidat del PP que continuï “en la mateixa línia d'actuació generadora de desacords”

El portaveu dels nacionalistes bascos diu Rajoy que el deu discurs d'ahir ha generat més dubtes

El portaveu del PNB, Aitor Esteban, ha deixat clar aquest dijous al candidat del PP a ser reelegit coma president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que votaran en contra de la seva investidura.

El diputat basc ha constatat que després de dues eleccions el popular ha estat “incapaç de generar consens suficient al seu voltant per assegurar-se una majoria absoluta”. Ha afegit que els altres candidats “s'han deixat sense opcions per rebutjar la possibilitat d'un acord amb els nacionalistes, o per buscar sorpassos”.

“Res no ha canviat des de finals d'agost: vostè ha continuat en la mateixa línia d'actuació generadora de desacords”, ha etzibat

A més, ha criticat el mode política econòmica de Rajoy i ha apuntat que el seu discurs d'ahir “ha generat més dubtes”.

També ha reprotxat al popular que segueixi enrocat en la mateixa posició sobre la qüestió de la violència al País Basc i que cinc anys després de l'anunci del final de les accions d'ETA els populars no hagin estat capaços de consensuar un text amb les altres forces. Una actitud que ha contraposat amb l'entusiasme del govern espanyol amb el procés de pau a Colòmbia.

Esteban ha denunciat els continus atacs del govern espanyol a l'autogovern: “En l'aniversari de l'Estatut de Gernika van interposar dos recursos més contra l'autogovern basc. En aquest sentit, ha avisat Rajoy que si vol el suport del PNB haurà de canviar la seva relació amb les institucions basques i deixar de “judicialitzar la política”.

“Mentre no es produeixi en els seu govern un canvi radical, com ja vam anunciar abans i després del 25S, votarem No a la seva investidura”, ha conclòs.

El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha replicat a Esteban que “al País Basc hi ha més creixement econòmic” gràcies a la política econòmica del govern espanyol i “no pel pas del temps o les mesures del govern basc”. “Aquest govern ha fet positives en relació amb el País Basc. Hem atès les preocupacions que han plantejat”, ha asseverat.

Pel que fa al procés de pau al País Basc ha respost: “Només demano una cosa sobre la fia de la violència: que ETA que es dissolgui”.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.